هر یک از ابعاد زندگی تأثیر خاص خود را بر روح انسان میگذارد و هر همراه و دوستی تأثیر چند برابری در روحیه انسان دارد، از این رو آیات قرآنکریم و روایات ما را به دقت در انتخاب مکانها، مجالس و همنشین ترغیب میکنند.
شکی نیست که بهترین و برترین مکانها و اجتماعات، مجالس حسینی هستند، چرا که یاد خدا و اهلبیت عصمت علیهمالسلام در این مجالس جاری است و سبب تربیت و تهذیب نفوس میشوند. «امام صادق عليهالسلام به فضيل فرمود: آيا با هم مىنشينيد و گفتگو میکنید؟ عرض كرد: آرى، فدايت شوم. فرمود: من اين مجالس را دوست دارم. اى فضيل! راه ما را زنده نگه داريد. رحمت خدا بر آن كه امر ما را زنده بدارد. اى فضيل! هر كس ذكر ما بگويد يا در حضور او ذكر ما شود و از چشمش به اندازه پر مگسى اشک درآيد خداوند گناهان او را مىبخشد اگر چه فزونتر از كف دريا باشد».
یقینا هر که در مجالس حسینی حضور یابد و بدان چه میشنود، عمل کند، به تعالی و کمال میرسد. چرا که این مجالس نقش تربیتی و پرورشی دارند به خصوص بر نسل نوجوان و جوان که در معرض انواع فتنهها و بدعتهای شیطانی قرار دارند، نقش مؤثری را ایفا میکنند.
هدف اصلی شیطان و یاران او مبارزه با شعائر و مجالس حسینی است و در این راه ابزارهای مختلفی را به کار میبرند.
پر واضح است که شعائر حسینی مهمترین عامل بقا و عمق بخشیدن به احساس انقلابی در مبارزه با تعالیم فاسد، منشهای شیطانی و انحرافات اجتماعی است. و همچون دژی مستحکم در برابر فرهنگهای جاهلی و فساد عمل میکند، از این رو هدف دشمنان دین قرار گرفته است.
امام حسین (ع) علاوه بر نیت اصلاح در امت برای اهداف والا و جهانی قیام کرد. و فرمود: «هر که به من پیوست، شهید میشود و هر که از من سرپیچی کرد، دچار خسران خواهد شد». بنا بر این سخن، قیام ایشان در طول تاریخ مستمر و پیوسته است و راه حضرت در تمام جبهههای حق و باطل زنده و پویاست.
مجالس حسینی همچون سیلی محکمی بر صورت کسانی است که در پی باطل و انحراف هستند و در برابر مفاهیم و ارزشهای اسلامی قد علم میکنند. این سیلی و ضربه محکم هر ساله با فرا رسیدن ایام عزاداری تکرار میشود و نقشههای پلید شیطان و یارانش را بیاثر میکند. پیام مجالس حسینی به جهانیان این است که اسلام محمدی علیرغم میل دشمنان دین، زنده و پا بر جا است.
فداکاری و جانفشانی امام حسین (ع) جاودانه است و همانگونه که دستگاه امویان را رسوا ساخت، دشمنان دین را برای همیشه رسوا خواهد کرد.