پیامهایی از نهضت حسینی (۴)
امام حسین علیه السلام قبل از خروج از مکه، اهداف نهضت خویش را اینچنین بیان میکند: «خروج و قيـام من از روى سرکشی و خوشگذرانى و فساد و ظلم نيست، تنها براى اصلاح در امت جدم قيام کردم و میخواهم به معروف امر کنم و از منكر بازدارم و به سيره جد و پدرم على بن ابیطالب عمل کنم. پـس هر كس مرا به درستی قبول كند خدا به (پاداش) درستی سزاوارتر است و هر که اين (قيام) را رد كند، صبر میكنم تا خداوند بين من و اين گروه قضاوت كند که او بهترين حکمکننده است».
سخنان حضرت برای تمامی انقلابیون و افرادی که به دنبال تغییر و تحول هستند، حاوی پیام است. پیام امام حسین (ع) این است که قبل از آغاز جنبش و انقلاب، اهداف خود را تعیین کنید و برای مردم توضیح دهید که به دنبال چه هستید؛ برای سرکشی و کامجویی قیام نکنید. امام (ع) تعمدا و با قصد تأکید میکند که قیام او از روی سرکشی و فساد نیست و به دنبال کسب نام و قدرت نیست؛ بلکه با نیتی صادقانه و با اخلاص برای اصلاح فساد در امت قیام کرده است.
به این معنی که انقلاب بر پایه ظلم و فساد بنا نشود بلکه انقلاب برای اصلاح حقیقی باشد. و اصلاح باید تمامی ابعاد عقیدتی، اجتماعی، اخلاقی، سیاسی و اقتصادی را شامل شود و تنها در یک بعد نباشد. انقلابی که بهانه آن تنها اصلاحات سیاسی است، حقیقی نیست.
اگر کسی خواهان اصلاح است باید به تمامی ابعاد توجه کند، به معروف امر کرده و از منکر نهی کند، حق را محور خود قرار دهد و در مسیر تکامل الهی که در حق نمود دارد، گام بردارد.
اگر کسی به این موارد پایبند باشد یک مصلح واقعی و یک انقلابی حقیقی است؛ در غیر این صورت فقط یک مدعی خواهد بود که بیشتر از اصلاح ایجاد فساد میکند. این محوری است که امام حسین (ع) برای کسانی که به دنبال انقلاب و اصلاح هستند، تعیین کرده است.